A Maze-Like Park to Keep People Apart

Many public parks have closed worldwide because of the fear that people can’t follow the  six foot physical/social distancing guidelines, limiting the outdoor places people have to escape, exercise, and enjoy the outdoors.

Austria-based studio Precht used this new rule as a design constraint to conceptualize “Park de la Distance”—a maze-like park that encourages physical distance in Vienna. It is shaped by the human touch: inspired by a fingerprint and LOOKING like an elaborate green labyrinth from above. With parallel lanes for visitors to stroll through the green landscape, each lane allows only one person to enter at a time, with thoughtful gates and visual cues indicating if the path is free. The walk is intended to serve as an urban oasis for a 20 minute stroll to self-reflect, center and be outside while staying safe.

So many aspects of our life, work, and world are being imagined and designed anew in this pandemic. What simple aspect of your Experience, using a physical distancing constraint, could be transformed?